Vaakun Vartijoiden etäpartio-merkki

Vaikka normaaleja partiokokouksia ei voida järjestää, ei partioharrastuksen tarvitse päättyä tähän. Vaakkujen sudenpennut ja seikkailijat suorittavat nyt omaa etäpartio-merkkiä kotoa käsin. Kangasmerkin saadaksesi merkin aktiviteetit tulee olla suoritettu 3.5. mennessä

Merkin suoritusohjeet löydät täältä.

Etäpartio-merkin hinta on 2 euroa. Sen ja muut kevään aikana suoritetut merkit pääset tilaaman tästä linkistä .

Kasvokkain tapahtuva toiminta peruttu kevään 2020 osalta

Viimeisimpien Suomen Partiolaisten ja viranomaisten ohjeistuksien mukaisesti Vaakun Vartijoiden normaali kasvokkain tapahtuva toiminta kevään 2020 osalta on ohi. Tämä tarkoittaa, että viikkotoimintaa, retkiä, leirejä tai muita tapahtumia ei järjestetä. Myös partioparaati on peruttu. Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous, joka oli tarkoitus järjestää etänä 29.3., siirretään vielä määrittelemättömään ajankohtaan.

Kesän partioleirit (lippukunnan kesäleiri 12.-14.6. ja piirileiri Otava 22.-29.7.) järjestetään tämän hetkisen tiedon mukaan normaalisti. Mikäli peruutuksia tulee, niistä ilmoitetaan kaikille ilmoittautuneille.

Partioharrastuksen ei tarvitse kuitenkaan loppua tähän, vaan nyt on hyvä hetki päästää oma mielikuvitus valloilleen etäpartion tekemisessä. Kun vapaa-aikaa on kaikilla enemmän kuin tarpeeksi, kannattaa vaikka oman perheen kanssa tehdä retki luontoon, sillä kevätkelit ovat juuri parhaimmillaan.

Myös Lounais-Suomen Partiopiirin julkaisema etäpartiobingo sisältää hyviä ideoita etäpartion toteuttamiseen. Suorita kaikki ruudukon aktiviteetit ja lähetä partiokavereillesi tai partioryhmäsi ryhmäkeskusteluun viesti ”bingo”. Bingon aktiviteetteja ovat: nuku yksi yö makuupussissa, paista vaahtokarkkeja, pese partioasu ja ompele kaikki merkit paikalleen, huolla ja putsaa retkeily välineet ja varusteet, kuuntele linnunlaulua, opettele ja kertaa lippusolmua, lipunnostoa ja -laskua, lähde kävelylle partioparaatin marssitahtiin, tee somepostaus tägillä #kotopartio ja #vaakunvartijat, lähetä partiokaverille tai vaikkapa isovanhemmille viestiä ja kysy mitä kuuluu

Kuva: Viivi Larri

Kauppakassi-rinki Paattisille

Partiolaiset ympäri maailman ovat vuosikymmeniä tehneet parhaansa heikommassa asemassa olevien auttamiseksi konfliktialueilla, luonnonkatastrofien ja humanitääristen kriisien keskellä. Suomessa olemme pitkälti eläneet näiden kriisien ulkopuolella, mutta nyt olemme tulleet tilanteeseen, jossa apuamme tarvitaan.

Vaakun Vartijat aloittaa järjestämään kauppakassi-rinkiä Paattisten ja Tortinmäen, sekä mahdollisuuksien mukaan Moision ja Yli-Maarian alueella. Tarkoituksena on auttaa ruokaostosten ja muiden välttämättömien tarpeiden hankinnassa COVID-19 viruksen riskiryhmiin kuuluvia eli yli 70-vuotiaita, sairaita ja muita kotikaranteeniin joutuneita.

Tähän tarvitsemmen kuitenkin teidän apuanne. Ilmoittaudu mukaan rinkiin alla olevasta linkistä. Ilmoittautuminen ei itsessään sido mihinkään, vaan kaikki apu toteutetaan vapaaehtoisten mahdollisuuksien mukaan. Osallistuaksesi et välttämättä tarvitse omaa autoa. Myös kaikki ei-partiolaiset ovat tervetulleita mukaan, tämä on kaikkien yhteinen asia. Alaikäiset partiolaiset osallistuvat huoltajansa kanssa.

https://forms.gle/AqD6KJnPKLBttCGUA

Käytännön järjestelyitä suunnitellaan vielä. Lisätietoa toiminnasta on tulossa mahdollisimman pian. Kiitos että autat!