Kasvokkain tapahtuva toiminta peruttu kevään 2020 osalta

Viimeisimpien Suomen Partiolaisten ja viranomaisten ohjeistuksien mukaisesti Vaakun Vartijoiden normaali kasvokkain tapahtuva toiminta kevään 2020 osalta on ohi. Tämä tarkoittaa, että viikkotoimintaa, retkiä, leirejä tai muita tapahtumia ei järjestetä. Myös partioparaati on peruttu. Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous, joka oli tarkoitus järjestää etänä 29.3., siirretään vielä määrittelemättömään ajankohtaan.

Kesän partioleirit (lippukunnan kesäleiri 12.-14.6. ja piirileiri Otava 22.-29.7.) järjestetään tämän hetkisen tiedon mukaan normaalisti. Mikäli peruutuksia tulee, niistä ilmoitetaan kaikille ilmoittautuneille.

Partioharrastuksen ei tarvitse kuitenkaan loppua tähän, vaan nyt on hyvä hetki päästää oma mielikuvitus valloilleen etäpartion tekemisessä. Kun vapaa-aikaa on kaikilla enemmän kuin tarpeeksi, kannattaa vaikka oman perheen kanssa tehdä retki luontoon, sillä kevätkelit ovat juuri parhaimmillaan.

Myös Lounais-Suomen Partiopiirin julkaisema etäpartiobingo sisältää hyviä ideoita etäpartion toteuttamiseen. Suorita kaikki ruudukon aktiviteetit ja lähetä partiokavereillesi tai partioryhmäsi ryhmäkeskusteluun viesti ”bingo”. Bingon aktiviteetteja ovat: nuku yksi yö makuupussissa, paista vaahtokarkkeja, pese partioasu ja ompele kaikki merkit paikalleen, huolla ja putsaa retkeily välineet ja varusteet, kuuntele linnunlaulua, opettele ja kertaa lippusolmua, lipunnostoa ja -laskua, lähde kävelylle partioparaatin marssitahtiin, tee somepostaus tägillä #kotopartio ja #vaakunvartijat, lähetä partiokaverille tai vaikkapa isovanhemmille viestiä ja kysy mitä kuuluu

Kuva: Viivi Larri