Helmikuun koronaohjeet

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on jatkanut voimassaolevia koronarajoituksia ja suosituksia helmikuun lopulle. Lisäksi sairaanhoitopiiri ja viranomaisohjeiden pohjalta myös Lounais-Suomen partiopiiri ovat tarkentaneet ohjeistuksia maskien käytöstä.

Helmikuun ajan Vaakun Vartijat suosittelee kaikille viikkokokouksiin osallistuville partiolaisille kasvomaskien käyttöä. Suositus koskee myös ulkona tapahtuvaa toimintaa.

Kyseessä ei ole maskipakko, eikä ketään käännytetä pois kokouksista jos maskia ei ole mukana. Suosittelemme kuitenkin kaikkia käyttämään maskeja ja käymään kotona läpi maskien oikeaoppista käyttöä, mikäli se ei ole vielä tuttua. Kaikki Vaakun Vartijoiden johtajat käyttävät maskeja kokouksissa.

Muut voimassa olleet rajoitukset ja suositukset jatkuvat myös ainakin helmikuun lopulle. Kaikki partiokokoukset järjestetään ulkona, turvavälejä pyritään parhaan kyvyn mukaan ylläpitämään, partiolaiset ovat kololla tekemisissä vain oman ryhmänsä jäsenten kanssa. Kipeänä ei tule osallistua partiokokouksiin, ei myöskään mikäli joku perheenjäsen on kipeänä. Sudenpentujen partiotoiminta järjestetään ryhmän suuren koon vuoksi myös helmikuun ajan etänä. Sudenpentujen ohjelmasta tiedottavat tarkemmin sudenpentulauman omat johtajat.