Finnjamboree Kajo 2022

Kajo on Suomen partiolaisten finnjamboree-suurleiri, johon osallistuu 12 000 – 18 000 partiolaista Suomesta ja ulkomailta. Kajo järjestetään 15.-23.7.2022 Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa. Kajolle osallistuvat tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset, eli Haukat-vartio ja sitä vanhemmat partiolaiset.

Vaakun Vartijat muodostavat leirillä leirilippukunnan yhdessä Ruskon Maunun Partion eli RMP:n kanssa. Leirilippukunnan kanssa yövytään, ruokaillaan ja osallistutaan leirin ohjelmiin. Leiriläisten mukana ovat siis tutut kaverit ja johtajat omasta ryhmästä ja lippukunnasta sekä uudet tuttavuudet naapurilippukunnasta. Tarpojat osallistuvat leirin ohjelmiin 4-8 hengen leirivartioissa ja heidän tukenaan on tuttu aikuinen johtaja. Samoajat ja vaeltajat osallistuvat osan leiristä ohjelmiin ja lopun aikaa toimivat ennalta määritetyissä leiripesteissä.

Kajon leirimaksu on 250 euroa. Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Vaakun Vartijat myöntää kaikille osallistujille samansuuruisen tuen, joka on mahdollista hakea ilmoittautumisen jälkeen. Tukisumman suuruus ja toimintaohjeet sen saamiseksi tarkentuvat ennen ilmoittautumisajan alkua. Lisäksi leirimaksuun on ilmoittautumisen yhteydessä mahdollista hakea eri kokoisia stipendejä, jotka myöntää leiriorganisaatio.

Ilmoittautuminen leirille alkaa 1.12.2021 ja loppuu 2.2.2022. Kajolla on kesätyötakuu, eli jos saat kesätyön, voit 15.5.2022 mennessä peruuttaa osallistumisesi tai lyhentää osallistumisaikaasi. Mikäli et muusta syystä pääse leirille, voi itsensä tilalle vaihtaa toisen osallistujan 15.5. asti, mutta leirin peruminen ei ole mahdollista. Sairastapauksissa oma tai partiovakuutus korvaa leirimaksun lääkärintodistusta vastaan. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta löydät Kajon nettisivuilta.

Koko leirin ajan yövytään teltoissa oman leirivartion kanssa. Ruokailut, ohjelmat ja vapaa-aika vietetään ulkona, sillä Evon alueella ei ole sisätiloja. Leirillä on peseytymistä varten suuret telttasaunat ja suihkut, joissa juokseva lämmin vesi. Myös käsienpesua varten on omat vesipisteet ja ruokailuvälineet pestään tiskilinjastoissa puhtaalla kuumalla vedellä ja pesuaineella. Sisävessoja ei ole, vaan leirialueella on runsaasti bajamajoja.

Leirillä on kuusi ohjelmalaaksoa, joissa kaikissa vietetään yksi päivä. Action-laakso on täynnä toimintaa ja aivonystyröitä kutkuttavia pohdintatehtäviä! Battle-laaksossa kisaillaan, visaillaan ja väännetään melkein sadassa eri lajissa. Elämälaaksossa sukelletaan ekosysteemeihin, rakennetaan uusia elinympäristöjä ja pohditaan, miten meidän elämämme kytkeytyy muiden eliöiden elämään. Heureka-laakso tarjoaa osallistujille elämyksiä arkipäivän ilmiöistä ja tieteellisistä teorioista. Rauhalaaksossa opitaan konfliktinratkaisutaitoja, seikkaillaan ja ratkotaan pulmia monenkirjavassa maailmassa. Tulevaisuuslaaksossa tutustutaan mitä partiotaitoja ja vahvuuksia tarvitaan tulevaisuuden maailmassa. Siihen vielä päälle kaikki leirin pop-up -ohjelmat ja elämykselliset iso yhteiset ohjelmat, niin tehtävää ja koettavaa riittää!

Lippukunta järjestää leiriläisille bussikuljetuksen Paattisilta leiripaikalle ja takaisin.

Kajon nettisivuita löydät Kajon usein kysytyt kysymykset.

Kysymyksiin vastaa Kajo-yhteyshenkilö Oliver.