EuropaTour 2023

Bussin moottori käynnistyy kesäkuussa 2023 kun Vaakun Vartijat suuntaavat jo viidennelle ulkomaanmatkalleen. EuropaTour on Vaakkujen oma kahden viikon pituinen ulkomaanmatka, jossa pääsemme kiertämään Euroopan maita linja-autolla, tutustumaan paikallisiin partiolaisiin ja turistikohteisiin ja kokemaan upean matkaelämyksen mahtavalla porukalla.

EuropaTour 2023 suuntaa joko Englantiin tai Baltian kautta Saksaan. Pitkin matkaa pysähdytään yhdeksi tai useammaksi yöksi ja tutustutaan pysähdyspaikkaan tarkemmin. Kohteina ovat monelaiset paikat pääkaupungeista pikkukyliin ja huivipuistoista vaellusmaastoihin. Aiemmilla reissuilla olemme vierailleet mm. paikallisten partiolaisten kokouksissa, Lontoon Harry Potter studioilla, Saksan Europapark-huvipuistossa, Wienin keskustassa shoppailemassa, Latvian hiekkarannoilla, Alpeilla päivävaelluksella ja monissa muissa kohteissa.

Matkaan lähdetään omalla linja-autolla, jonka kanssa kuljetaan koko reissu. Yöpyminen tapahtuu pääasiassa leirintäalueilla teltoissa, partiomajoissa tai leirikeskuksissa. Ruoat kokkaamme pääasiassa itse tienpäällä.

Matkalle pääsevät mukaan 2011 syntyneet ja sitä vanhemmat partiolaiset. Matka on pitkä, joten kaikkein nuorimpien partiolaisten kohdalla kannattaa miettiä tarkkaan onko lapsi valmis lähtemään mukaan vai ei. Matkalla on mukana kuitenkin omat tutut johtajat ja suuri osa seurueesta on johtajaikäisiä, joten reissussa kyllä pärjää!

Koko matkan hinta kokonaisuudessaan on 800-1000 euroa osallistujaa kohti ja se sisältää kaiken, eli matkat, ruoat, yöpymisen ja kaikki ohjelmat ja elämykset. Omaa rahaa tarvitsee mukaan siis korkeintaan herkkujen ja tuliaisten osteluun. Koko hintaa ei kuitenkaan tarvitse maksaa itse, vaan Vaakut tekevät aktiivista varainkeruuta tästä syksystä alkaen, jotta osallistumismaksu saadaan pidettyä mahdollisimman pienenä. Aikaisempia matkoja varten ollaan saatu kerättyä jopa yli puolet matkan hinnasta varainkeruulla.

Matkaa varten tehdään alustava ei-sitova ilmoittautuminen pian syksyn aikana. Lopullinen sitova ilmoittautuminen tehdään syksyllä 2022.