Nuotioretki laavulle

Naistenpäivän kunniaksi sudenpentulaumamme lähti maastoon toteuttamaan kokouksissa harjoiteltuja nuotiotaitoja. Reippaan luontopolkukävelyn jälkeen saavuimme tutulle laavulle ja kertasimme turvallisen puukonkäytön perusteet, jotka olivat pääsääntöisesti hyvin hallussa, hienoa!!

IMG-20160308-WA0000 (1)

Jokainen sai veisteltäväksi kiehisen ja hienosti se onnistuikin ja kohta jo nuotio olikin liekeissä.

IMG-20160308-WA0003

Hiillosta odotellessa jakauduimme pienryhmiin ja harjoittelimme tulitikkujen turvallista käyttöä. Melkein kaikille tulitikkujen käyttö olikin uusi asia. Useimmat ryhmistä saivat tulitikun ja sanomalehteä syttymään. Tämän osion lopuksi muistutimme tulitikkujen olevan vain aikuisen kanssa käytettävissä EI koskaan yksin.

IMG-20160308-WA0002

Retken huipennuksena nautimme eväitä ja paistoimme makkaraa ja vaahtokarkkia, ketsuppia kaivattiin ja ehkäpä me ensi kerralla muistamme ottaa sitäkin mukaan. Hyvän tavan mukaan keräsimme roskat ja jätimme seuraavalle polttopuita ja valmiiksi pilkottuja sytykkeitä helpottamaan nuotion sytyttämistä. Illan jo hämärtyessä ryhmä sammutti nuotion lumella ja käveli reippain mielin takaisin. Mukava kokous luonnossa ja uuttakin asiaa opittiin.

Ensi tiistaina vietämme ohjelman mukaan nyyttäreitä joten pientä yhteistä syötävää ja oma juotava mukaan, kokous on normaaliin aikaan kololla.

 

Kategoria(t): Menninkäiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.