Koronatilanteen vaikutukset partiotoimintaan

Poikkeuksellisen kevään jälkeen pääsemme jatkamaan partiotoimintaa. Täysin normaalisti partiokokouksia ja muita tapahtumia ei kuitenkaan voida vielä järjestää, vaan tilanne on otettu huomioon kaikessa Vaakun Vartijoiden toiminnassa. Täysin riskitöntä toimintaa emme voi taata, mutta toivomme, että kaikilla on turvallinen mieli tulla mukaan partioon.

On tärkeää, että kipeänä ei tulla partiokokoukseen tai tapahtumiin. Tämä koskee niin partiolaisia kuin johtajiakin. Suosittelemme myös että jos joku partiolaisen perheenjäsen tai muu taloudessa asuva on karanteenissa tai odottaa koronatestin tuloksia, niin partiolainen ei saavu partioon, vaikka partiolaisella ei itsellä olisikaan oireita.

Partiokokoukset pidetään pääasiassa ulkotiloissa koko syyskauden 2020 ajan. Lähikontakteja vaativien leikkien ja aktiviteettien tilalle suunnitellaan väljemmin toteutettavaa toimintaa. Suuria ryhmiä pyritään jakamaan aina pienempiin osiin.

Mikäli sisätiloissa ollaan, ylläpidetään sielläkin turvavälejä ja suuremmat ryhmät jaetaan tarvittaessa useampaan erilliseen tilaan. Sisätiloissa kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät maskia. Myös tätä nuoremmat saavat käyttää maskia, kunhan sen oikeaoppista käyttöä on harjoiteltu kotona.

Kokoukseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa pestään ja desinfioidaan kädet johtajien ohjaamana. Myös siivousta on tehostettu sisätiloissa jos niitä käytetään.

Viikonloppuleirit ja muut viikkokokouksia pidemmät tapahtumat järjestetään siten, etteivät eri ikäisten partiolaisten ryhmät sekoittuisi, vaan ohjelmapisteillä, syömässä ja muunakin aikana ollaan oman ryhmän kesken. Mahdollisuus käsihygieniaan järjestetään aina.

Kaikkien tapahtumien osallistujista pidetään kirjaa, jotta mahdolliset altistumiset saadaan jäljitettyä. Tiedot luovutetaan tarvittaessa viranomaisille.

Vaakun Vartijat suosittelee Koronavilkku-sovelluksen lataamista ja käyttöä, mikäli sitä ei vielä omasta matkapuhelimesta löydy.

Mikäli kysymyksiä ilmenee, ole rohkeasti yhteydessä omaan ryhmänjohtajaan tai lippukunnanjohtaja Oliveriin.