Koronatilanteen vaikutukset partiotoimintaan

Sivu päivitetty 28.2.2021.

Pandemiatilanne ja viranomaisten antamat rajoitukset ja suositukset on otettu huomioon kaikessa Vaakun Vartijoiden toiminnassa. Täysin riskitöntä toimintaa emme voi taata, mutta toivomme, että kaikilla on turvallinen mieli tulla mukaan partioon.

Menninkäiset-lauman (sudenpennut) partiotoiminta järjestetään koko loppukevään ajan etänä ryhmän suuren koon vuoksi.

Salapoliisit- ja Naalit vartioiden (tarpojat) partiotoiminta järjestetään myös loppukevään ajan etänä. Ryhmien etäpartiotoiminnasta tiedottavat tarkemmin ryhmien omat johtajat.

Haukat- ja Minkanat-vartiot (seikkailijat) jatkavat loppukevään ajan entiseen tapaan.

Loppukevään ajan Vaakun Vartijat suosittelee kaikille paikanpäällä viikkokokouksiin osallistuville partiolaisille kasvomaskien käyttöä. Suositus koskee myös ulkona tapahtuvaa toimintaa. Kyseessä ei ole maskipakko, eikä ketään käännytetä pois kokouksista jos maskia ei ole mukana. Suosittelemme kuitenkin kaikkia käyttämään maskeja ja käymään kotona läpi maskien oikeaoppista käyttöä, mikäli se ei ole vielä tuttua. Kaikki Vaakun Vartijoiden johtajat käyttävät maskeja kokouksissa.

On tärkeää, että kipeänä ei tulla partiokokoukseen tai tapahtumiin. Tämä koskee niin partiolaisia kuin johtajiakin. Suosittelemme myös että jos joku partiolaisen perheenjäsen tai muu taloudessa asuva on karanteenissa tai odottaa koronatestin tuloksia, niin partiolainen ei saavu partioon, vaikka partiolaisella ei itsellä olisikaan oireita.

Partiokokoukset pidetään vain ulkotiloissa koko kevätkauden 2021 ajan. Lähikontakteja vaativien leikkien ja aktiviteettien tilalle suunnitellaan väljemmin toteutettavaa toimintaa. Suuria ryhmiä pyritään jakamaan aina pienempiin osiin.

Viikonloppuleirit ja muut viikkokokouksia pidemmät tapahtumat järjestetään siten, etteivät eri ikäisten partiolaisten ryhmät sekoittuisi, vaan ohjelmapisteillä, syömässä ja muunakin aikana ollaan oman ryhmän kesken. Mahdollisuus käsihygieniaan järjestetään aina.

Kaikkien tapahtumien osallistujista pidetään kirjaa, jotta mahdolliset altistumiset saadaan jäljitettyä. Tiedot luovutetaan tarvittaessa viranomaisille.

Vaakun Vartijat suosittelee Koronavilkku-sovelluksen lataamista ja käyttöä, mikäli sitä ei vielä omasta matkapuhelimesta löydy.

Mikäli kysymyksiä ilmenee, ole rohkeasti yhteydessä omaan ryhmänjohtajaan tai lippukunnanjohtaja Oliveriin.