Koronatilanteen vaikutukset partiotoimintaan

Sivu päivitetty 8.10.2021.

Pandemiatilanne ja viranomaisten antamat rajoitukset ja suositukset on otettu huomioon kaikessa Vaakun Vartijoiden toiminnassa. Täysin riskitöntä toimintaa emme voi taata, mutta toivomme, että kaikilla on turvallinen mieli tulla mukaan partioon.

Tällä hetkellä partiolaiset saavat harrastaa omissa ryhmissään melko normaalisti ilman rajoitustoimia. Vaakkujen syksyn partiokokoukset tullaan pitämään pääsääntöisesti ulkona, ainakin syyskauden alkupuolen ajan. Sisätiloissa toimittaessa suositellaan maskien käyttöä yli tarpojaikäisille ja sitä vanhemmille. Kokousten ohjelmien suunnittelussa pyritään mahdollisimman hyvin ottamaan huomioon turvavälien säilyminen ja muut varotoimet koronan leviämisen ehkäisemiseksi.

Partiolaista kokouksiin tuodessa ja pois hakiessa huoltajien pyydetään pitämään turvavälejä parkkipaikalla ja piha-alueella. Saavu kololle tai kolon ovelle vain jos sinulla on asiaa johtajille kokouksen päätteeksi.

On tärkeää, että kipeänä ei tulla partiokokoukseen tai tapahtumiin. Tämä koskee niin partiolaisia kuin johtajiakin. Suosittelemme myös että jos joku partiolaisen perheenjäsen tai muu taloudessa asuva on karanteenissa tai odottaa koronatestin tuloksia, niin partiolainen ei saavu partioon, vaikka partiolaisella ei itsellä olisikaan oireita.

Kaikkien tapahtumien osallistujista pidetään kirjaa, jotta mahdolliset altistumiset saadaan jäljitettyä. Tiedot luovutetaan tarvittaessa viranomaisille.

Mikäli kysymyksiä ilmenee, ole rohkeasti yhteydessä omaan ryhmänjohtajaan tai lippukunnanjohtaja Oliveriin.