Partioasu

Partiotilaisuuksissa käytetään aina partiohuivia. Juhlavammissa tilaisuuksissa huivin lisäksi puetaan partiopaita, partiovyö ja siihen sopivat tummansiniset tai mustat housut tai hame sekä tummat kengät.

Vaakun Vartijat käyttävät Suomen Partiolaisten pukeutumisohjetta ”löyhänä” ohjenuorana. Partiopaitana on käytössä seikkailijoista ylöspäin vaaleamman sininen ns. ”uusi” partiopaita. Voit ostaa sen Scandinavian Outdoorista. Mikäli kotoa löytyy tummempi ns. ”vanha” paita, myös sitä voi käyttää, uutta ei siis tarvitse värin takia ostaa.

Sudenpennut käyttävät tummansinistä collegea. Vaakkujen logolla varustetun collegen voi ostaa kololta.

Partiomerkkejä, -paitoja, -hameita, -vöitä ja muita partioon liittyviä vaatteita saa hankittua Scandinavian Outdoorista uutena. Käytettyjä vaatteita voi kysellä lähipiiriltä tai esimerkiksi ostamalla Facebookin Partiokirpputori-ryhmästä.

Vaakun Vartijoiden aluetunnuksena toimii Leijankorven merkki. Paidan vasempaan hihaan tulee siis: Paikkakuntatunnus (Turku), Leijankorven aluemerkki, Lounais-Suomen Partiopiirin tunnus, Suomen Partiolaisten tunnus ja alimmaksi partion maailmanjärjestöjen tunnukset vierekkäin (katso kuva)

Kuva: Jenny Nikula