Rinkan pakkaaminen

Rinkan oikeaoppinen pakkaus on erityisen tärkeää sen kantomukavuuden ja käytön kannalta. Partiolainen pakkaa itse oman rinkkansa, jotta tietää leirillä missä kaikki tavaransa ovat. Aikuisen on hyvä olla mukana auttamassa nuorempia partiolaisia pakkaamisessa.

Pakkaa tavarasi aina vedenpitävästi. Tähän tarkoitetut kuivapussit ovat tässä erinomaisia, mutta esimerkiksi jätesäkit tai muoviset ostoskassit toimivat myös tähän tarkoitukseen. Vaatteet kannattaa pakata useampaan pussiin käyttötarkoituksen mukaan (esim. yläosat, alaosat ja alusvaatteet erikseen, tai vaikkapa ulkovaatteet, sisävaatteet ja aluskerrastot erikseen), jotta ne löytyvät helpommin. Myös makuupussi, elektroniikka/sähkölaitteet ja kaikki muu, minkä et halua kastuvan, on hyvä pakata vedenpitävästi.

Tavaroita, joita tarvitaan usein päivän aikana tai jotka ovat muuten hyvä olla helposti saatavilla kuten puukko, ruokailuvälineet ja taskulamppu kannattaa laittaa rinkan päällä tai sivuilla oleviin pienempiin taskuihin.

Vaelluksilla, haikeilla tai pidemmillä siirtymisillä tulee kiinnittää huomiota tavaroiden sijoitteluun rinkan sisällä. Perussääntö rinkan pakkauksessa on se, että painavat tavarat sijoitetaan lähelle selkää, jolloin myös painopiste tulee lähelle selkää. Kevyet tavarat kannattaa pakata alas.

Kuva: Jenny Nikula

MITÄ MUKAAN LEIRILLE?

Kaikkien leiri sujuu paremmin mukavissa ja tarkoituksenmukaisissa varusteissa. Olemme listanneet alle tärkeimmät ja yleisimmät varusteet kesä- ja talvileireille. Joka leirille julkaistaan myös oma varustelista, joka on laadittu nimenomaan sitä leiriä ajatellen.