Liity mukaan!

Vaakun Vartijoiden toimintakausi 2022-2023 alkaa syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Syksyn 2022 ilmoittautumistilaisuus uusille jäsenille pidetään torstaina 25.8. klo 18-19 Paattisten seurakuntatalolla. Jos et pääse ilmoittautumaan paikan päälle, laita viestiä partio@vaakunvartijat.fi.

Partioharrastuksen voi aloittaa aikaisintaan sinä syksynä, kun menee ensimmäiselle luokalle. Useimmiten harrastus aloitetaan ala-asteiässä, mutta myöhemminkin saa tulla mukaan. Yläikärajaa ei ole ja partio onkin mukava harrastus myös aikuiselle.

Vaakun Vartijat järjestää joka syksy ennen syystoimintakauden alkua ilmoittautumiskerran, jolloin partiosta kiinnostuneet voivat tulla ilmoittautumaan mukaan toimintaan. Siellä täytetään lippukunnan johtajien opastuksella jäsenhakemus, ja merkitään lapsen ja huoltajien tiedot partion jäsenrekisteriin Kuksaan. Mukaan voi liittyä myös kesken vuotta, ota tällöin yhteyttä oman ikäryhmän ikäkausivastaavaan.

Vaakun Vartijoiden ryhmät, kokousajat ja ikäkausivastaavien yhteystiedot löydät ryhmät-sivulta.

Partion jäsenyys

Liittyessäsi partioon liityt sekä Vaakun Vartijat ry.n että Suomen Partiolaisten jäseneksi. Yhteystietosi kirjataan jäsenrekisteri Kuksaan, ja niitä käytetään lippukunnan tapahtumista tiedottamiseen. Suomen Partiolaisten jäsenenä saat mm. partiovakuutuksen, alennuksia partiokaupoista sekä Partio- ja Repolainen-lehdet kotiisi. Huoltaja saa myös tunnukset Suomen Partiolaisten asiointipalveluun, jonka avulla ilmoittaudutaan leireille ja tapahtumiin. Asiointipalveluun pääset osoitteessa asiointi.partio.fi.

Mikäli haluat kokeilla partiota ennen jäseneksi liittymistä, niin ota yhteyttä partio@vaakunvartijat.fi.

Mitä partio maksaa?

Partion jäsenmaksu on n. 60 € vuodessa, ja tämä raha menee Suomen Partiolaisten ja Lounais-Suomen partiopiirin toiminnan ylläpitämiseen. Vaakun Vartijoilla ei ole omaa jäsenmaksua. Ryhmien viikkotoimintaan osallistuminen on maksutonta kaikille jäsenille. Retket, leirit ja muutamat muut tapahtumat maksavat erikseen. Viikonloppuretki maksaa yleensä n. 25-40 € ja pidempi leiri 50 eurosta ylöspäin.

Partion alkutaipaleelle tarvitset partiohuivin, huivimerkin ja suorituskirjan. Huivi ja merkki maksavat yhteensä 10€ euroa, sudenpentujen suorituskirja maksaa 5€ euroa lippukunnaltamme ostettuna. Myöhemmin hankittavaksi tulee myös partioasu (eri hintaisia) ja erilaiset retkeilyvarusteet. Näitä ei kuitenkaan tarvitse hankkia heti

Aikuisena partioon?

Partio on hauska ja antoisa harrastus myös aikuiselle, eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita aikaisempaa partiokokemusta. Partiotoimintaa järjestetään 7-22-vuotiaille lapsille ja nuorille, ja toiminnan mahdollistavat yli 22-vuotiaat aikuiset yhdessä johtajaikäisten nuorten kanssa. Vaakun Vartijoissa aloittaa syksyllä 2022 myös aikuispartioryhmä, jossa aikuisilla on mahdollisuus omaan partiomaiseen toimintaan ilman pesteihin liittyviä vastuita.

Partioharrastus joustaa jokaisen aikatauluun ja kiinnostuksen kohteisiin. Lippukunnassa voi osallistua esimerkiksi ryhmän viikkotoiminnan johtamiseen, muutaman kerran vuodessa retkien ja leirien valmisteluun, yhdistyksen hallinnon ja viestinnän tekemiseen tai vaikkapa leireillä keittiössä tai ohjelmapisteillä auttamiseen. Myös partiopiirissä ja Suomen Partiolaisissa on runsaasti pestejä, joihin kaivataan innokkaita tekijöitä.

Kaikkiin pesteihin kuuluu perehdytys, muut johtajat ovat aina tukena ja esimerkiksi ryhmää johtaessa kaverina on aina kokeneempi johtaja. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle tai opiskelulle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.