Liity mukaan!

Partioharrastuksen voi aloittaa aikaisintaan sinä syksynä, kun menee ensimmäiselle luokalle. Useimmiten harrastus aloitetaan ala-asteiässä, mutta myöhemminkin saa tulla mukaan.

Vaakun Vartijat järjestää joka syksy ennen syystoimintakauden alkua ilmoittautumiskerran, jolloin partiosta kiinnostuneet voivat tulla ilmoittautumaan mukaan toimintaan. Siellä täytetään lippukunnan johtajien opastuksella jäsenhakemus, ja merkitään lapsen ja huoltajien tiedot partion jäsenrekisteriin Kuksaan.

Mukaan voi liittyä myös kesken vuotta. Ryhmät-sivulta löydät Vaakun Vartijoiden ryhmät ja kokousajat. Teemme kokouksissa monenlaisia juttuja vuoden mittaan, ja lähes joka kokouksessa on ohjelma, joka ei jatku viime kerrasta.

Partioon tutustuminen

Halutessasi voit muutaman viikon ajan käydä kokouksissa tutustumassa partiotoimintaan ja vasta sen jälkeen päättää onko partio se oma juttu. Kuitenkin viimeistään muutaman kokouksen jälkeen tulee liittyä partion jäseneksi, mikäli haluaa jatkaa mukana toiminnassa. Jäseneksi liitytään jäsenrekisteri Kuksan kautta johtajien kanssa.

Aikuisena partioon

Partioon voi liittyä mukaan myös aikuisena. Partiotoimintaa järjestetään 7-22-vuotiaille lapsille ja nuorille, ja toiminnan mahdollistavat yli 22-vuotiaat aikuiset yhdessä johtajaikäisten nuorten kanssa. Partio on hauska ja antoisa harrastus myös aikuiselle, eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita aikaisempaa partiokokemusta. Kaikkiin pesteihin kuuluu perehdytys, muut johtajat ovat aina tukena ja esimerkiksi ryhmää johtaessa kaverina on aina kokeneempi johtaja. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle tai opiskelulle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Partioharrastus joustaa jokaisen aikatauluun ja kiinnostuksen kohteisiin. Lippukunnassa voi osallistua esimerkiksi ryhmän viikkotoiminnan johtamiseen, muutaman kerran vuodessa retkien ja leirien valmisteluun, yhdistyksen hallinnon ja viestinnän tekemiseen tai vaikkapa leireillä keittiössä tai ohjelmapisteillä auttamiseen. Myös partiopiirissä ja Suomen Partiolaisissa on runsaasti pestejä, joihin kaivataan innokkaita tekijöitä.

Partion jäsenyys

Liittyessäsi partioon liityt sekä Vaakun Vartijat ry.n että Suomen Partiolaisten jäseneksi. Yhteystietosi kirjataan jäsenrekisteriin (Kuksa), ja niitä käytetään lippukunnan tapahtumista tiedottamiseen. Suomen Partiolaisten jäsenenä saat mm. partiovakuutuksen, alennuksia partiokaupoista sekä Partio- ja Repolainen-lehdet kotiisi. Huoltaja saa myös tunnukset Suomen Partiolaisten asiointipalveluun, jonka avulla ilmoittautudaan leireille ja tapahtumiin. Asiointipalvelussa voit muokata myös lapsen ja huoltajan yhteystietoja ja näet lapsen suorittamia aktiviteetteja ja merkkejä. Asiointipalveluun pääset osoitteessa asiointi.partio.fi ja sinne kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin Kuksaankin on kirjauduttu.

Mitä partio maksaa

Partion jäsenmaksu on n. 60 € vuodessa, ja tämä raha menee Suomen Partiolaisten ja Lounais-Suomen partiopiirin toiminnan ylläpitämiseen. Vaakun Vartijoilla ei ole omaa jäsenmaksua. Ryhmien viikkotoimintaan osallistuminen on maksutonta kaikille jäsenille. Retket, leirit ja muutamat muut tapahtumat maksavat erikseen. Viikonloppuretki maksaa yleensä n. 25-40 € ja pidempi leiri 50 eurosta ylöspäin.

Partion alkutaipaleelle tarvitset partiohuivin, huivimerkin ja suorituskirjan. Huivi ja merkki maksavat yhteensä 10€ euroa, sudenpentujen suorituskirja maksaa 5€ euroa lippukunnaltamme ostettuna. Myöhemmin hankittavaksi tulee myös partioasu (eri hintaisia) ja erilaiset retkeilyvarusteet. Näitä ei kuitenkaan tarvitse hankkia heti.

Miten partiosta erotaan

Jos partioharrastus ei tunnu omalta jutulta, voit erota milloin vain ilmoittamalla siitä sähköpostilla jasenasiat@vaakunvartijat.fi. Toivomme, että lopettamisesta ilmoitetaan heti lippukunnalle, jotta ryhmän johtajilla on tieto asiasta ja jäsenrekisteri saadaan pidettyä ajan tasalla.

Jos partion tilaisuuksissa ilmenee ongelmia (esim. kiusaamista tai muita vaikeuksia osallistua toimintaan), otathan yhteyttä joko lapsen omaan johtajaan tai jompaan kumpaan lippukunnan turva-aikuisista Tero Lahteen tai Tiia Angervoon, jotta asiaan voidaan puuttua.