Piirileiri Otava2020

Lounais-Suomen partiopiirin piirileiri Otava 2020 järjestetään Rymättylän Maisaaressa. Leirin ajankohta on 10.-17.6.2021. Leirin kohderyhmänä ovat 10–22-vuotiaat seikkailijat, tarpojat, samoajat ja vaeltajat. Yli 22 -vuotiaat mahdollistavat leirin nuorille. Osallistujiksi ovat tervetulleita myös ei-vielä partiolaiset, partiolaiset muualta Suomesta sekä kansainväliset vieraat.

Vaakun Vartijat lähtevät piirileirille yhdessä muiden alueen lippukuntien kanssa muodostaen leirillä oman leirilippukunnan, jonka kanssa yövytään, syödään ja liikutaan leirin ohjelmalaaksoissa. Mukana on siis oman ryhmän lisäksi uudet ja vanhat kaverit alueen muista lippukunnista, omat tutut johtajat sekä muiden lippukunnan johtajia.

Vaakun vartijoiden yhteyshenkilönä leiriin liittyen toimii Oliver Pitkänen. Jos leiriin liittyen tulee jotain kysyttävää, voi asiasta tiedustella:

pitkanen.oliver@gmail.com ja 0400 522 229

Mitä leiri maksaa?

Piirileiri Otavan leirihinta koko leiriajalta on 220 euroa. Lippukunta kuitenkin osallistuu maksuihin, joten lopullinen hinta tulee olemaan tätä pienempi. Lippukunnan tuen osuus riippuu leirille lähtijöiden lukumäärästä.

Otavan osallistumismaksuun on mahdollista hakea stipendiä joko koko maksuun tai puoleen siitä. Stipendiä haetaan Kuksassa leirille ilmoittautumisen yhteydessä, jonka jälkeen hakeminen ei ole enää mahdollista. Hakeminen edellyttää perheen tilanteen ja tulotietojen selvittämistä. Stipendin hakemiseen liittyvät tiedot käsitellään luottamuksellisesti eivätkä ne tule esimerkiksi lippukunnan tietoon.

Vuoden 2020 leirille tehdyt stipendipäätökset eivät ole voimassa vuonna 2021, mutta stipendiä on mahdollista hakea uudestaan uudella ilmoittautumiskierroksella.

Leirin laskut lähtevät maaliskuun aikana, ja niissä on otettu huomioon stipendipäätökset ja lippukunnan omat avustukset.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen leirille alkoi torstaina 1.10.2020 ja päättyy tiistaina 1.12.2020 klo 23:59.

Osallistumisen peruuttaminen

Leiriosallistuminen on mahdollista perua maksutta 1.12.2020 asti. 

Mikäli leirille lähtö ei onnistu sairastumisen vuoksi, voi osallistumismaksuun hakea korvausta ensisijaisesti omasta vakuutusyhtiöstä tai toissijaisesti partiovakuutuksesta. Näissä tapauksissa ota yhteyttä suoraan vakuutusyhtiöön. 

Mikäli syystä tai toisesta olet estynyt osallistumaan leirille, on leiriosallistumisen siirto toiselle partiolaiselle mahdollista 15.5.2021 asti. Estynyt etsii itse leirille osallistuvan korvaavan henkilön ja ilmoittaa asiasta lippukunnalleen sekä Otavan projektityöntekijälle Helille, heli.matintalo@partio.fi.

Otavalla on käytössä kesätyö- ja kesälomatakuu! Jos et kesätöiden tai kesäloman ajankohdan vuoksi pysty osallistumaan leirille, voit peruuttaa osallistumisen työnantajan antamaa vapaamuotoista todistusta vastaan 15.5.2021 mennessä.

Seikkailijat ja tarpojat

Seikkailijat ja tarpojat osallistuvat kaikkiin leirin ohjelmalaaksoihin – Kosmos (avaruus), Kirjokansi (tiede), Airisto (saaristo ja meri), Meteoriitti (media). Alaleiripäivä Horisontti tuo ohjelman leirilippukuntiin – tutustutaan Otavan hahmoihin ja tehdään leirilippukunnan kanssa aktiviteetteja omassa alaleirissä. Tähtitaival vie haikille pitin Maisaaren polkuja. Koko leirin yhteiset ohjelmat – avajaiset, keskiäiset ja päättäjäiset keräävät kaikki yhteen nauttimaan isoista iltaohjelmista.

Seikkailijoilla on aina tuttu aikuinen johtaja mukana, tarpojat osallistuvat ohjelmiin itsenäisesti, mutta aikuinen saattaa heidät ohjelmiin ja takaisin.

Samoajat

Samoajien ohjelma koostuu kolmesta ohjelmalaaksosta, haikista, vapaavalintaisista iltaohjelmista ja kahdesta pestipäivästä. 

Vapaa-aikaa voi viettää samoajien omassa hengailupaikassa, Samoajalautalla. Luvassa on mm. leffateatteri ja samoajabileet sekä muuta vapaaehtoista ohjelmaa. 

Samoajat ovat pesteissä kahtena päivänä leirin aikana. Samoajat pääsevät itse vaikuttamaan pestinsä sisältöön. Pesteistä ja niiden valitsemisesta on luvassa lisätietoa keväällä.